Algemene voorwaarden

 

Artikel 1: type zorg.
A. Vergoede zorg:
Vanaf 1 januari 2022 worden ggz-behandelingen betaald volgens het zorgprestatiemodel. Dit is een bekostiging op basis van zorgprestaties en niet meer op basis van zorgtrajecten. Dit betekent dat prestaties maandelijks in rekening worden gebracht.

Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar :https://lvvp.info/wp-content/uploads/2023/01/LVVP-clienten-folder-2023-digitaal.pdf

 

Verwijzing door de huisarts
Belangrijk is dat u vooraf contact opneemt met uw huisarts aangezien u een verwijsbrief nodig heeft. Deze is namelijk wettelijk verplicht om voor vergoeding in aanmerking te komen.

In de verwijsbrief dienen de volgende gegevens vermeld te worden: naam en AGB-code huisarts, datum verwijsbrief, moet vòòr een behandeling zijn afgegeven, vermoeden van diagnose en een korte beschrijving van de klachten.

Heeft u een verwijsbrief dan zijn wij volgens de Zorgverzekeringswet verplicht na afloop van de behandeling de verwijzer alsmede ook altijd uw huisarts, een kort eindverslag te doen toekomen.

Eigen risico
Wettelijk geldt voor iedereen van18 jaar en ouder een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Voor informatie over de hoogte van dit eigen risico in 2021 verwijs is u naar:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering

  1. Niet vergoede zorg:
    Bij trajecten waarbij de hulp niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed of hier geen beroep wordt gedaan, hanteer ik het tarief dat door de NZA is vastgesteld voor OVP (overige zorgproducten), te weten € 115,-  Een verwijsbrief is dan niet noodzakelijk.

Voor een overzicht van hulp die niet vergoed wordt, verwijs ik u naar:​ http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychologie

Artikel 2: Privacy AVG
De praktijk handelt volgens de wettelijke bepalingen m.b.t. privacy van gegevens. In dit kader is een privacydocument (intern privacybeleid Edith ter Brugge) opgesteld, die u kunt vinden op de web-site  www.edithterbrugge-psychotherapie.nl 

Artikel 3: Verhindering (No Show):
Voor afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd of als u niet op een gemaakte afspraak verschijnt, wordt € 50,- in rekening gebracht, tenzij er sprake is van overmacht en/of ziekte en altijd in overleg.

Artikel 4: Geheimhouding:
Alles wat behandelaar uit hoofde van de uitoefening van haar beroep ter kennis komt, voor zover van vertrouwelijke aard, wordt geheim gehouden.  Ook na het beëindigen van de professionele relatie blijft deze verplichting bestaan.

Artikel 5: Dossiervoering en inzagerecht:
Op grond van wettelijke verplichtingen wordt een dossier bijgehouden waarin de belangrijkste gegevens van een cliënt en de behandeling zijn opgenomen.
U heeft wettelijk gezien recht op inzage in uw dossier.

Artikel 6: Verstrekken van inlichtingen:
Aan derden worden uitsluitend gegevens verstrekt na schriftelijke toestemming vooraf door de cliënt.

Artikel 7: klachtenregeling

Bij onvrede over aspecten van de behandeling is een goede communicatie hierover mijns inziens de eerste stap om tot oplossingen te komen. Wanneer dit niet tot bevredigende oplossingen leidt kunt u zich wenden tot een klachtencommissie. Op grond van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) is een vrijgevestigd eerstelijns/gz-psycholoog, psychotherapeut / klinisch (neuro)psycholoog verplicht zich bij een klachtencommissie aan te sluiten. In dat kader heeft de LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde (psychotherapeuten) een klachtregeling opgesteld. Het reglement is van toepassing op klachten van cliënten over leden van de LVVP. Alle leden van de LVVP zijn aan deze klachtenregeling gebonden. Informatie hierover kunt u lezen op https://lvvp.info/voor-clienten/wat-als-ik-ontevreden-ben-de-behandeling/klachtenregeling-volwassenen

Artikel 8: behandelingsprocedure

De cliënt is geïnformeerd over de procedure van de behandeling, te onderscheiden in drie fasen:

  1. Intake- en diagnostiek fase: kennismaking, inventarisatie van probleemgebieden en onderzoek met behulp van vragenlijsten. In deze fase wordt de zorgzwaarte bepaald aan de hand van de HoNOS+. Afronding met adviesgesprek.
  2. Behandelfase: samen met de behandelend psycholoog werkt de cliënt aan verandering van zijn/haar problemen of klachten.
  3. Evaluatie en afronding: beëindiging van de behandeling vindt in een afsluitend gesprek plaats, niet per telefoon of schriftelijk.
    Om aan de wettelijke verplichting te voldoen, dat u kennis hebt genomen van bovenstaande informatie, vraag ik u dit formulier te ondertekenen.

Bij de intake krijgt u deze algemene voorwaarden ook op papier te lezen en zal aan u gevraagd worden om een handtekening voor gezien te zetten. Dit exemplaar wordt in het dossier bewaard. Een kopie kan desgewenst worden verstrekt.